• woensdag, 24 mei 2017

Bron: De Gelderlander

Share on Facebook
• woensdag, 20 juli 2016

Uit ´De Gelderlander´ van 19 juli 2016:

Klik voor Pagina 1 van het artikel uit De Gelderlander

Klik voor Pagina 2 van het artikel uit De Gelderlander

Share on Facebook
• vrijdag, 06 juni 2014

Burgemeester Miranda de Vries in de boomgaard

Vanmorgen is officieel ons kersenseizoen van 2014 van start gegaan en morgen 7 juni om 10.00 uur start de verkoop. Burgemeester Miranda de Vries van Geldermalsen vereerde ons bedrijf met een bezoek vandaag en heeft eigenhandig de eerste kers geplukt.

We beginnen zoals altijd ons seizoen met het kersenras Burlat, een heerlijke zoet kers die helaas veel te lijden heeft gehad van de regen van de afgelopen week, meer dan de helft van dit ras is gebarsten. De smaak van de overgebleven kersen van dit ras is echter uitstekend! Lot kan met veel plezier haar favoriete kers gaan verkopen.

 

Burgemeester de Vries met Lot aan de pluk

 

Gelukkig zijn er nog meerdere rassen in onze boomgaarden die niet getroffen zijn door het slechte weer, dus we zien nog een mooie oogst tegemoet. Marius favoriet Merchant volgt na de Burlat en daarna zullen er nog diverse andere rassen over de toonbank van de bekende kersenkraam aan ´t Oosteneind gaan. Veel kersenplezier, de burgemeester ging u voor, wij zien u graag snel aan onze kraam!

Share on Facebook
• zondag, 09 juni 2013

De Oosterling in Gezond

Het tijdschrift Gezond liep een dag mee met Lotte op de Oosterling. Lees, kijk en geniet, klik op onderstaande foto van zoon Floris om het artikel te lezen.

 

Share on Facebook
• donderdag, 21 juni 2012

Ons bedrijf staat deze zomer in het blad ´Noaber´.  Natuurlijk delen we het artikel graag met u.

Klik op de foto om het artikel helemaal te lezen.

 

 

Share on Facebook
• vrijdag, 17 juni 2011

Rivierenland promoot puur fruit van eigen bodem

Rivierenland – De kersentijd is begonnen! Overal in de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal vind je stalletjes vol fruit langs de weg. Zaterdag 18 juni kun je bij vijf kersenstalletjes in Rivierenland GRATIS kersen afhalen!

Wat is nou lekkerder dan fruit van eigen bodem! Om dat nog beter onder de aandacht te brengen start aankomende zaterdag 18 juni een campagne waarbij 5 geselecteerde fruitstallen gezamenlijk maar liefst 500 kilo kersen uitdelen. Per klant/gezin krijgt de bezoeker 1 pond kersen speciaal verpakt in een ’Fruitbuit’ bakje. De Fruitbuit kun je heel handig ook nog eens om je fietsstuur heen hangen.

De actie start aankomende zaterdag bij de deelnemende bedrijven vanaf 10.00 uur en loopt door zolang de voorraad strekt. Wees er dus snel bij, want op=op!

De deelnemende bedrijven zijn;

  • De Oosterling, ’t Oosteneind 1c in Deil
  • De Familie Hakkert bij de boomgaard op de Kornedijk in Buren (naast nummer 16).
  • In Hedel bij de kersengaard op de Hooiweg
  • Fruitbedrijf Strik-Basten aan de Dijkgraaf de Leeuwweg 22 in Alphen
  • Fruitbedrijf Theunissen, Mekkersteeg 3 te Horssen – Hier kun je ook een gratis fruit-treinrit maken door de kersengaard.


Themaroutes en arrangementen

Natuurlijk blijft het niet bij een aftrap met gratis kersen, de komende weken wordt de FruitBuit uitgebreid met 3 themaroutes door de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. De routes zullen onder andere verkrijgbaar zijn via de webshop op Rivierenland.nl. Bovendien zal het unieke bakje voor aan je stuur dan ook bij meerdere stalletjes te verkrijgen zijn. Voor wie meer dagen wil genieten van al het moois uit Rivierenland, is er een speciaal ‘Kersen Verwen Arrangement’. De zeer karaktervolle Rivierenland Hotels hebben speciaal voor de campagne een arrangement gemaakt. Bij aankomst ligt er een servicepakket voor je klaar met natuurlijk de kersenroutes en een FruitBuit om te vullen onderweg. Kijk voor meer informatie en andere kersentips op Rivierenland.nl.

De actie is opgezet door het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland en wordt in samenwerking met de fruittelers in het gebied uitgevoerd. De actie is onderdeel van een themacampagne die tot stand is gekomen met ondersteuning van de Regio Rivierenland en de Provincie Gelderland.
 


Share on Facebook
• donderdag, 24 juni 2010

23 juni 2010 was peuterspeelzaal Het Steyntje te gast in onze boomgaard. 38 peuters hebben kersen geplukt en gegeten.

Share on Facebook
• woensdag, 01 oktober 2008

Eerst was er het weiland. Daar werd een boomgaard geplant, vervolgens kwam de schuur en toen – eindelijk – het droomhuis van Lotte en Marius.

Uit ‘At Home’ van oktober 2008, lees het volledige artikel.

Share on Facebook
• woensdag, 02 januari 2008

nieuwsGELDERMALSEN – In het nu achter ons liggende jaar zijn er veel activiteiten en nieuwe initiatieven geweest waar het Nieuwsblad Geldermalsen aandacht aan heeft besteed. Een bijzondere en voor de gemeente Geldermalsen ook nieuwe activiteit was dit najaar de cursus ‘Inburgering … met een knipoog’. De cursus was een initiatief van de welzijnsinstelling Mozaïek naar het voorbeeld van een dergelijke cursus in buurgemeente Neerijnen. Zeven avonden lang werden verhalen van vroeger en nu, streekgerechten, het dialect en muziek met elkaar gedeeld. Verslaggever Rita Boer Rookhuiszen nam deel aan de cursus, verdiende daarmee haar ‘permanente verblijfsvergunning voor de gemeente Geldermalsen’, en doet verslag van haar ervaringen.

Proeverijen

Er werd niet alleen gesproken over vroeger en nu, in de pauzes kon geproefd worden van allerlei lekkernijen. ” Fruitteler Marius van Gellicum uit Deil gaf uitleg over de kersenteelt. ,,We lijken nu hip te zijn met het stimuleren van plattelandstoerisme maar al in 1900 was hier volop bloesemtoerisme.” De toenmalige hoogstam kersenboomgaarden zijn grotendeels verdwenen, maar de kersen komen weer terug als laagstambomen. Hij trakteerde op stokbrood met kersenjam.

door Rita Boer Rookhuiszen

Share on Facebook