Het bedrijf

Kersenteeltbedrijf De Oosterling

Het kersenteeltbedrijf ‘De Oosterling’ is in 2002 opgericht door Marius van Gellicum en Lotte van de Sandt op het gelijknamige perceel dat is gelegen tussen ’t Oosteneind te Deil en de provinciale weg van Leerdam naar Geldermalsen. Lotte, Frederique, Floris en Marius
 
 

In de bedrijfsvoering worden moderne teelttechnieken en nieuwe grootvruchtige kersenrassen gecombineerd met de oude traditionele hoogstambomen. In totaal zijn er circa 2.000 kersenbomen op zwakker groeiende onderstammen (Gisela 5) geplant en circa 200 hoogstammen.De voornaamste rassen van het bedrijf zijn: Burlat en Merchant (week 1-3), Vanda en Oktavia (week 3-4), Kordia en Karina (week 5-6) en Regina (week 6-7).

Mede door de aanplant van de hoogstamboomgaard en de streekeigen bebouwing heeft het bedrijf een gezellige ouderwetse Betuwse uitstraling. In de hoogstamboomgaard langs de dijk worden vanaf half juni tot eind juli de eigen geteelde kersen in een kraam verkocht. Bij de kraam is een gezellig terras aanwezig waar de kersen genuttigd kunnen worden.

Het bedrijf leent zich door haar opzet ook uitstekend voor de ontvangst van groepen. Het gezelschap kan op afspraak ook door de hoog- en laagstamboomgaard rondgeleid worden.